KONTAKT / IMPRESUM

Ahead Mediaberatungs GmbH
Engerthstraße 151/Top 1.3
A-1020 Wien

e-pošta: mr@aheadmedia.com
www.home-direkt.si

pooblaščeni zastopnik: Alexander Geringer
registrsko sodišče: HG Wien
registrska številka: FN 137136x

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Spletne strani www.home-direkt.si ter www.home-mag.si predstavljajo internetno ponudbo podjetja ahead media GmbH. Vaša zasebna sfera in varovanje Vaših podatkov so nam zelo pomembni. Shranjujemo samo tiste podatke, ki nam jih prepustite s soglasjem in uporabimo jih izključno v tiste namene, ki so Vam poznani. Z veseljem smo na razpolago, če imate glede tega vprašanja. Seveda se strogo držimo zakonskih določil glede varovanja podatkov.
Osebne podatke bomo zbirali in obdelovali izključno skladno s temi določili. Sledeči predpisi vas obveščajo glede vrste, obsega in namena zbiranja, obdelave in uporabe osebnih podatkov in konkretizirajo varno ravnanje z Vašimi podatki.
Ta izjava glede varovanja podatkov se nanaša na naše spletne strani home-direkt.si ter home-mag.si. V primeru, da boste preko povezav preusmerjeni na druge strani, Vas prosimo, da se glede konkretne obravnave Vaših podatkov obrnete na upravljalca te spletne strani.

Definicija „osebnih podatkov“
Osebni podatki so vse informacije o osebnih ali stvarnih razmerjih neke določene ali določljive fizične osebe. To pomeni, da gre za podatke, ki jih je možno neposredno povezati z Vašo resnično identiteto - Vaše pravo ime, naslov, poštni naslov, telefonska številka, spol, morda tudi starost.
Vsi podatki, ki jih ni možno povezati z neko osebo, npr. statistika o obnašanju uporabnika (npr. anonimizirani IP naslovi) so iz tega izvzeti.


Zbiranje, obdelava in uporaba ter posredovanje Vaših osebnih podatkov tretjim osebam
Pri obisku naše spletne strani lahko ostanete anonimni. Ni Vam potrebno posredovati osebnih podatkov. Povezava obiska z Vami tako ni mogoča.

Če preko spletnega obrazca ali elektronske pošte z nami stopite v stik, bodo Vaši vneseni podatki pri nas shranjeni v namene obdelave povpraševanja in morebitnih vprašanj. Teh podatkov brez Vašega soglasja ne bomo posredovali nikomur.

Osebne podatke bomo zbirali le v primeru, če nam jih sporočite prostovoljno. Za soglasje Vas bomo vprašali in nam bo potem na voljo. V primeru Vašega naročila abonmaja bomo v namen obdelave naročila pri nas shranili sledeče podatke: [naziv, ime, priimek, naslov (za račun), starost, spol, vrsto plačila, bančne podatke in elektronski naslov, kakor tudi ostale za abonma specifične podatke (npr. vrsta abonmaja, začetek dobave)]. Podatki, ki nam jih zagotovite, so potrebni za izpolnitev pogodbe oz. za izvedbo predpogodbenih ukrepov. Brez teh podatkov pogodbe z Vami ne moremo skleniti. Posredovanje podatkov tretjim osebam poteka zgolj v namene izvajanja pogodbe ali obračuna, npr. posredovanje podatkov za plačilo izvajajočim bančnim institutom / podjetjem za izvajanje plačil z namenom izknjiženja nakupne cene, kakor tudi podjetju, ki smo ga pooblastili za izvedbo abonmaja z namenom dostave, kakor našim davčnim svetovalcem za izpolnitev naših davčno pravnih obveznosti. V primeru udeležbe pri nagradnih igrah obdelujemo in shranjujemo naziv, ime, priimek, naslov, starost, spol, elektronski naslov, v kolikor je to potrebno za ugotovitev zmagovalcev, njihovega obveščanja in zagotovitve nagrad. Posredovanje podatkov tretjim osebam poteka v obsegu, ki je potrebno za zagotovitev nagrad. Imena in slike zmagovalcev bodo objavljena v okviru pogojev sodelovanja pri nagradnih igrah na osnovi dodeljenega soglasja sodelujočih med udeležbo. Preko naše spletne strani imate možnost, da se naročite na naš novičnik. V ta namen potrebujemo Vaš priimek, Vaš elektronski naslov in Vašo izjavo, da se strinjate s prejemanjem novičnika. Takoj po Vaši prijavi na novičnik Vam bomo poslali potrditveno elektronsko sporočilo, v katerem bo povezava do potrditve prijave. Prijave na novičnik bodo protokolirane z namenom dokazovanja prijavnega procesa skladno s pravnimi zahtevami. Sem sodi shranjevanje časa prijave in potrditve ter IP naslova. Naročilo novičnika lahko prekinete kadarkoli. Svoj preklic pošljite na sledeči elektronski naslov: [info@aheadmedia.com]. Nemudoma bomo izbrisali Vaše podatke, ki so povezani s pošiljanjem novičnika. Po prekinitvi postopka naročila oz. ob nepotrditvi prijave na novičnik bodo pri nas shranjeni podatki izbrisani. Na splošno brišemo pri nas shranjene osebne podatke po 6 mesecih, v kolikor jih zaradi pravnih predpisov ali z namenom dokazovanja nismo dolžni hraniti dlje časa. Tako so v primeru sklenitve pogodbe vsi podatki iz pogodbenega razmerja shranjeni do poteka davčno pravnega roka shranjevanja (10 let). Po poteku vseh rokov shranjevanja oziroma zahtev glede shranjevanja dokazov bomo podatke nemudoma izbrisali. Obdelava podatkov poteka na osnovi Vašega soglasja in/ali nujnosti za izvedbo pogodbe.

Pravice do informacij, popravkov, brisanja ali omejitve obdelave podatkov kakor pravica do oporekanja
Načelno imate pravico do informacij, popravkov, brisanja ali omejitve (v kolikor Vaši osebni podatki niso potrebni za izpolnitev pogodbe ali pa jih je potrebno shraniti zaradi zakonskih določil), prenosljivosti podatkov, preklica in oporekanja. Dodeljeno soglasje za obdelavo osebnih podatkov je možno preklicati kadarkoli, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave na osnovi soglasja do preklica. Predpostavka za uveljavitev Vaše pravice do informacij, popravkov, brisanja ali omejitve, prenosljivosti podatkov, preklica in oporekanja je Vaše pisno povpraševanje, osebni podpis ter kopija uradnega osebnega dokumenta, ki jih je možno prenašati tudi elektronsko, da bi tako izločili zlorabo s strani tretjih oseb. Če menite, da predstavlja obdelava Vaših podatkov kršitev pravice varovanja podatkov ali da so Vaši tovrstni zahtevki na kakršenkoli način kršeni, se lahko pritožite pri inšpekcijskem uradu. Vtičniki za družabna omrežja
Ta spletna stran po potrebi vsebuje vtičnike, ki jih upravljajo platforme podjetij Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"), Twitter Inc.: 539 Bryant St. Suite 402, San Francisco, CA 94107, USA („Twitter“), Pinterest, Inc., 808 Brannan Street San Francisco 94103 USA („Pinterest“), YouTube, LLC. 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066. USA („YouTube“) in Instagram, 181 South Park; San Francisco, California 51107 USA („Instagram“). v vseh teh primerih lahko svoja sporočila posredujete na ustrezno socialno omrežje. V primeru, ko ste prijavljeni na eno izmed omenjenih omrežij in obiščete neko spletno stran s takšno funkcijo, se bo Vaš spletni brskalnik povezal s tem socialnim omrežjem in to socialno omrežje lahko poveže obisk te strani z Vašim računom pri tem konkretnem socialnem omrežju. Če tega ne želite, obiskujte spletne strani takrat, ko ste odjavljeni iz teh socialnih omrežij.
Nadaljnje informacije in možnosti za ugovor:

- Podatki o varovanju podatkov platforme Facebook
https://www.facebook.com/about/privacy/
- Podatki o varovanju podatkov platforme Twitter
https://twitter.com/de/privacy
- Podatki o varovanju podatkov platforme Pinterest
https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy
- Podatki o varovanju podatkov platforme Youtube
https://policies.google.com/privacy?hl=de
- Podatki o varovanju podatkov platforme Instagram
https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388/

Datoteke strežniških dostopov
Ponudnik strani ugotavlja in samodejno shranjuje informacije v tako imenovanih datotekah strežniških dostopov, ki nam jih Vaš spletni brskalnik posreduje samodejno. To so:
- vrsta spletnega brskalnika / verzija spletnega brskalnika
- uporabljeni operacijski sistem
- Referrer URL
- ime gostitelja dostopajočega računalnika
- as strežniškega povpraševanja
Teh podatkov ni mogoče pripisati neki točno določeni osebi. Povezovanja teh podatkov z drugimi viri podatkov ne izvajamo. Pridržujemo si pravico do naknadnega preverjanja teh podatkov, če bi pridobili konkretne indice za protipravno uporabo.

Izvajanje spletne analize
Izdelava psevdonimiziranih uporabniških profilov za izvedbo spletne analize
V namene oglaševanja, raziskave trga ali oblikovanja naših ponudb v skladu s potrebami izdelujemo z uporabniškimi podatki psevdonimizirane uporabniške profile. Uporabniških profilov ne povezujemo z Vašimi osebnimi podatki.

Uporaba piškotkov
Kot je to v splošni uporabi, na različnih straneh uporabljamo tako imenovane piškotke. Gre za majhne tekstovne datoteke, ki so shranjene na Vaši napravi, preko katere dostopate do vsebin na internetu. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se izbrišejo takoj po zaključku seje spletnega brskalnika, torej ko zaprete svoj spletni brskalnik (to so t.i. piškotki sej). Ostali piškotki ostajajo na Vaši končni napravi za dostop do vsebin na internetu in nam ali našim partnerskim podjetjem omogočajo, da ob naslednjem obisku spoznamo Vaš spletni brskalnik (persistentni piškotki).
Preko piškotkov ne moremo dostopati niti do ostalih podatkov na Vašem računalniku, niti do elektronskega naslova.
 Večina spletnih brskalnikov je nastavljenih tako, da samodejno sprejmejo piškotke. Če so v Vašem spletnem brskalniku shranjene standardne nastavitve za piškotke, potem vsi procesi potekajo v ozadju tako, da jih ne opazite. Seveda pa lahko te nastavitve spremenite.
Svoj spletni brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o uporabi piškotkov in da lahko posebej odločate o tem, če jih želite sprejeti za določene primere ali pa jih na splošno izključiti. Nekaterih spletnih strani - tudi naših - pa brez piškotkov ni mogoče povsem pravilno uporabljati, saj so te datoteke potrebne za procese, npr. za naročanje.

Informacije o Google Analytics
Ta spletna stran uporablja storitve Google Analytics, spletne analitične službe podjetja Google Inc. 600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 ("Google"). Google Analytics uporablja t.i. "piškotke", tekstovne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih proizvedejo piškotki glede Vaše uporabe te spletne strani (vključno z Vašim IP naslovom, ki pa je pred shranjevanjem anonimiziran s pomočjo metode anonymizeIP, tako da ji na koncu ni možno več določiti pripadnosti), bo na osnovi EU-US Privacy Shield prenesena na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranjena. Analiza in priprava teh podatkov poteka tako v državah EU kot tudi v ZDA. Google bo te podatke uporabil za analizo Vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o spletnih dejavnostih in za druge storitve, povezane z uporabo spletnih strani in interneta, ki jih zagotavlja upraviteljem spletnih strani. Google bo te informacije prenesel lahko tudi tretjim osebam, v kolikor je to zakonsko predpisano in v kolikor te osebe te podatke obdelujejo po naročilu podjetja Google. Google v nobenem primeru ne bo povezal Vašega IP naslova z ostalimi podatki pri Googlu. Mi prejmemo izključno analizo brez povezave z osebo.
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z Googlovo obdelavo zbranih podatkov o Vas na zgoraj opisan način ter namen.
Pri Googlu lahko tudi oporekate prihodnjemu zbiranju podatkov za storitev spletne analize Google Analytics in sicer tako, da za Vaš spletni brskalnik namestite za deaktiviranje http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.. Nadaljnje informacije o podjetju Google Inc. ter Google Analytics so na voljo na tem spletnem naslovu http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html (splošne informacije o Google Analytics in varovanju podatkov). Opozarjamo Vas, je bil na tej spletni strani Google Analytics razširjen, da bi bila zagotovljen anonimiziran zajem IP naslovov (t.i. IP-Masking).

Povezave do drugih spletnih strani
Naša spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Mi nimamo vpliva na upoštevanje določil o varovanju podatkov na teh spletnih straneh. Prosimo Vas, da se na teh spletnih straneh o tem pozanimate z branjem izjav o varovanju podatkov.

Kontaktna oseba za varstvo podatkov
V primeru vprašanj glede zbiranja, obdelave ali uporabe Vaših osebnih podatkov, pri informacijah, popravkih, blokadi ali brisanju podatkov kakor tudi preklicu dodeljenih soglasij se obrnite na:

Friedrich Streng
InTime Media Services GmbH
Bajuwarenring 14
82041 Oberhaching

Nemčija
datenschutz (at) aheadmedia.com

Pravica do spremembe
Odgovorno mesto si pridržuje pravico, da ob upoštevanju pravnih določil kadarkoli spremeni izjavo o varovanju podatkov. Razvoj interneta ter spremembe zakonskih določil občasno zahtevajo prilagoditev naše izjave o varovanju podatkov. Na tem mestu lahko kadarkoli pridobite informacije o tem, kako odgovorno mesto ravna z Vašimi osebnimi podatki. 

Berlin, februar 2018

« nazaj

Bivanje v modernem domu. Z mednarodno trendovsko revijo za dizajn.
© by AHEAD CONTENT SERVICES GMBH | KONTAKT / IMPRESUM / PRAVILNIK O ZASEBNOSTI
Pravilnik o zasebnosti